Dnes vaříme: Krůtí směs s bramborákem

vydáno 15. července v 09:24
 

Nedělní recept MBnovin-Tipy pro vaše žaludky

Dnes vaříme: Krůtí směs s bramborákem

Ozdobíme strouhaným sýrem. Foto: M. Filip 

Nejprve si orestujeme slaninu a žampiony a přidáme je do bramborákového těsta. Bramboráky připravíme klasickým způsobem.

Příprava směsi:

Krůtí maso nakrájíme na nudličky, okořeníme dle chuti, zasypeme škrobem a zakápneme sojovou omáčkou. Maso osmahneme na oleji, přidáme na hrubo nakrájenou cibulku, papriku na nudličky a opečenou slaninu. Celou směs pak zastříkneme trochou bílého vína a sojové omáčky, zalijeme vývarem a krátce podusíme. Ve finále zahustíme solamylem rozmíchaným ve studené vodě. Na závěr stáhneme z plamene a přisypeme nakrájený pórek. Dochutíme solí popřípadě pepřem nebo chilli. 

 
Sdílejte tento článek
  Reklama
 
 
Reklama | Kontakty | O nás | RSS